Kanjon Nevidio je dio rijeke Male Komarnice koja izvire u podnožju južnih padina Durmitora, tačnije u Dobrom Dolu. Ponirući prolazi između vrhova Boljskih greda (2091m.n.v) i Lojanika (2091m.n.v) da bi se ponovo pojavila u pitomoj dolini kao stalna rijeka.

Kanjon Vruća rijeka nalazi se u okolini Bara. Samo polazište se nalazi u selu Gornji Mikulići, tačnije kod džamije gdje se nalazi i parking za vozila. Kraj kanjona i izlazak je u maslinjacima u blizini zidina Starog Bara (uljare). 

Kanjon Rikavac se nalazi iznad Starog Bara. Polazište je na nekih 10tak minuta automobilom od Starag Bara. Kanjon od početka ide veoma zaraslim koritom u dužini od 1500m. Zadnja dionica od 500m je najinteresantnija i gostima se preporučuje jer je pogodna za porodične izlete i ne zahtijeva puno vremena.

Kanjon Međuriječ se nalazi na granici između Bara i Ulcinja. Na južnim padinama planine Rumija. Posjeduje sve što jedan kanjon treba da ima: vertikale od 2-32m, tobogane, skokove. Pravi užitak za ljude željne avanture. Pristup kanjonu je lak, svega desetak minuta ok makadamskog puta u selu Međuriječ.  

Kanjon Škurde se nalazi iznad Kotora i počinje od austrougarske brane. Kanjon je izuzetno lijep sa velikom brojem spustova preko 20m. Trajanje prolaska kroz kanjon iznosi 6-8h.
Kraća verzija obuhvata zadnju trećinu koju sačinjave desetak spustova. 

Potrebno je doći do sedla 1907m koji se nalazi 12km od sela Virak na putu između Žabljaka i Plužina najkasnije do 9h. Uspon traje oko 5h časova u zavisnosti od veličine grupe i fizičke spremnosti istih. povratak je planiran od 16h do 17h.

Tridesetak kilometara od Podgorice magistralnim putem prema Kolašinu u Platijama Moračkim nalazi se kanjon Bogutovski potok, koji se uliva u Moraču. Start samog kanjona se nalazi u selu Bogutov do na 20 minuta vožnje od magistrale uz brdo po lošem asfaltnim putem. 

Potrebno je doći do Dobrog dola ili Prijespe  koji se nalazi na 15km od   Žabljaka ili Plužina najkasnije do 9h. Tura traje oko 3h časova u zavisnosti od veličine grupe i fizičke spremnosti istih.