Kanjon Nevidio je dio rijeke Male Komarnice koja izvire u podnožju južnih padina Durmitora, tačnije u Dobrom Dolu. Ponirući prolazi između vrhova Boljskih greda (2091m.n.v) i Lojanika (2091m.n.v) da bi se ponovo pojavila u pitomoj dolini kao stalna rijeka.

Kanjon Vruća rijeka nalazi se u okolini Bara. Samo polazište se nalazi u selu Gornji Mikulići, tačnije kod džamije gdje se nalazi i parking za vozila. Kraj kanjona i izlazak je u maslinjacima u blizini zidina Starog Bara (uljare). 

Kanjon Rikavac se nalazi iznad Starog Bara. Polazište je na nekih 10tak minuta automobilom od Starag Bara. Kanjon od početka ide veoma zaraslim koritom u dužini od 1500m. Zadnja dionica od 500m je najinteresantnija i gostima se preporučuje jer je pogodna za porodične izlete i ne zahtijeva puno vremena.

Kanjon Međuriječ se nalazi na granici između Bara i Ulcinja. Na južnim padinama planine Rumija. Posjeduje sve što jedan kanjon treba da ima: vertikale od 2-32m, tobogane, skokove. Pravi užitak za ljude željne avanture. Pristup kanjonu je lak, svega desetak minuta ok makadamskog puta u selu Međuriječ.  

Kanjon Škurde se nalazi iznad Kotora i počinje od austrougarske brane. Kanjon je izuzetno lijep sa velikom brojem spustova preko 20m. Trajanje prolaska kroz kanjon iznosi 6-8h.
Kraća verzija obuhvata zadnju trećinu koju sačinjave desetak spustova. 

Tridesetak kilometara od Podgorice magistralnim putem prema Kolašinu u Platijama Moračkim nalazi se kanjon Bogutovski potok, koji se uliva u Moraču. Start samog kanjona se nalazi u selu Bogutov do na 20 minuta vožnje od magistrale uz brdo po lošem asfaltnim putem.